Actueel

Op deze pagina plaatsen wij regelmatig relevante nieuwsberichten voor onze leden. Hou deze pagina dus goed in de gaten om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen.

Reumacollecte 2022

In de week van 21 tot en met 26 maart kunnen de vrijwilligers van ReumaNederland eindelijk weer langs de deuren met de collectebus. De collecteweek van ReumaNederland viel twee jaar op rij in het water door de coronasituatie. Dit jaar staat de collecteweek in het teken van de strijd tegen artrose, de meest voorkomende vorm van reuma. Artrose treft zeker 1,5 miljoen Nederlanders en dit aantal stijgt snel. Artrose is nog niet te genezen. Daarom is geld nodig voor meer onderzoek naar behandelingen die artrose genezen.

Lees meer »

Veilig vanuit uw huis, de ReumaNederland Thuiscollecte

Dit jaar kan de huis-aan-huis collecte van ReumaNederland door corona voor het tweede jaar op rij niet doorgaan. Een flinke strop, want dit betekent dat ze daardoor een belangrijk deel van hun inkomsten mislopen. De collecte-inkomsten zijn van onschatbare waarde voor levensveranderend reumaonderzoek en baanbrekende oplossingen voor mensen met reuma.

Daarom organiseert ReumaNederland dit jaar van 22 t/m 27 maart de Thuiscollecte. Dat betekent veilig collecteren met een mobiele telefoon, tablet of computer. Gewoon thuis, vanaf de bank.

Lees meer »

Geef je op voor 'Leef! met Reuma'

Je leefstijl heeft vaak een positief effect op de klachten bij reumatische aandoeningen. Maar hiervoor is bij de behandeling van reuma nog veel te weinig aandacht. Daarom heeft ReumaNederland samen met Voeding Leeft een speciaal leefstijlprogramma ontwikkeld voor mensen met artrose, fibromyalgie en ontstekingsreuma (zoals RA, axiale SpA of artritis psoriatica).

Lees meer »

Informatie over coronavirus en reuma

Met gebruik van afweeronderdrukkende medicijnen val je onder de hoog-risicogroep. Mensen die afweeronderdrukkende medicijnen gebruiken vallen in de zogeheten ‘hoog-risicogroep’ , dus de hoog-risicogroep voor corona. Mogelijk verhogen deze medicijnen je infectierisico. Of maken ze het verloop van een corona-infectie ernstiger. Hierover is nog niet alles bekend. Zolang hier nog onvoldoende over duidelijk is, doen deze mensen er goed aan om de adviezen voor hoog-risicogroepen te volgen.

Lees meer »