Voeding

Gepubliceerd op 18 september 2019 om 16:06

Er is nog weinig bekend over het effect van voeding op reumatische klachten. Bepaald eten lijkt sommige mensen met reumatische aandoeningen te helpen. Gezond eten is in ieder geval belangrijk. Hieronder lees je veel informatie over voeding en reuma.

Als je reuma hebt kun je in principe alle voedingsmiddelen eten. Het is natuurlijk belangrijk dat je gezonde en afwisselende voeding eet, zodat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit is voor iedereen belangrijk, maar zeker als je een reumatische aandoening hebt.

Er is van geen enkel dieet of voedingsmiddel voldoende aangetoond dat het reuma kan voorkomen, genezen of (pijn)klachten kan tegengaan. Toch zijn er mensen met reuma die een bepaald dieet of voedingspatroon volgen en zich daar prettig of beter bij voelen, of ze merken dat ze minder klachten hebben als ze iets veranderen aan hun voeding. Dat effect is echter erg persoonlijk.

Wil je iets veranderen aan je voedingspatroon en/of wil je een bepaald dieet proberen? Dan is het verstandig dit onder begeleiding van een diëtist te doen. Een diëtist kan in overleg met jou een volwaardig dieet samenstellen dat goed bij je past.